Grove House, Student Accommodation, Ealing, London

Comar Architectural Aluminium Systems, with their approved fabricator Barking Shopfronts; recently completed a change of use building refurbishment on Grove House, Ealing, London. Situated between Ealing High Street and the Ealing Green Conservation Area, this building was a 1980’s unused former teaching facility, forming part of the University of West London, has now been transformed into 100 self contained studios for students. Barking Shopfronts were able to ensure that this project could be completed within the restraints of the budget.

This building conversion was completed using Comar 5P.i Tilt & Turn and fixed light windows, Comar 6EFT curtain walling to the main entrances and stairways, Comar 7P.i Doors for the entrances with Comar 9P.i Framing used for the side lights.

Comar 6EFT 4sided SG provides a structurally glazed solution with EPDM or Silicon seals, 6EFT offers architects the opportunity to maximise a glazed area as it has the slimmest seals on the market enabling as much natural daylight as possible into the staircases.

In a busy residential and particularly high traffic student environment, Comar 7P.i Commercial Door sets are a natural choice. Not only are they available in swing, pivot, sliding, auto-sliding and sliding folding, they have been designed specifically for public applications. All aluminium was powder coated to a Grey RAL 7037 Matt finish.

All Comar approved fabricators are required to have the technical expertise to attend pre-site meetings and provide detailing. Barking Shopfronts liaised closely with the specifiers to provide design advice and detailing which ensured the project ran smoothly and met site deadlines.